PIM | Plattegrond Informatie Model

Door nauwkeurige opname volgens NEN2580 kan PIM makkelijk en betrouwbaar de gebruikersoppervlakte (GO) en het woningwaarderingsstelsel (WWS) van een verhuureenheid bepalen. Daarnaast zijn direct uniforme en digitale plattegronden beschikbaar voor (potentiële) huurders, een belangrijk onderdeel bij de optimalisatie van uw digitale dienstverlening. Ook zijn oppervlaktes en maatvoering exporteerbaar naar energiesoftware.

klsjdajsdhaksjdhasj
klsjdajsdhaksjdhasj

NEN 2580

Dé methode om plattegrond informatiemodellen in beeld te brengen is conform NEN 2580. Vanuit dit startpunt is PIM te verreiken met bijvoorbeeld de gebruiksoppervlakte (GO). Het informatiemodel is flexibel van aard doordat het basismodel continu aan te vullen is met de laatste wetswijzigingen. Zo werkt u met een duurzame oplossing.

Duidelijk

klsjdajsdhaksjdhasj

Uw huurder ervaart een overzichtelijke weergave van iedere bouwlaag.

Gebruiksoppervlakte

klsjdajsdhaksjdhasj

Automatisch gebruiksoppervlakte genereren uit het informatiemodel. Direct een visueel controle document.

Gekoppeld

klsjdajsdhaksjdhasj

De informatiemodellen zijn altijd bereikbaar via onze cloudomgeving CoencadCloud en gekoppeld aan uw primair systeem. Data is daardoor altijd toegankelijk en up-to-date.

Bekijk in 2 minuten hoe pragmatisch onze software is opgebouwd. In korte tijd ontstaan Plattegrond Informatie Modellen die direct bruikbaar zijn voor het vastgoedbeheer.

klsjdajsdhaksjdhasj

EPA

Oppervlaktes en installaties zijn nodig van een woning om volgens wetgeving een energielabel te bepalen. Dit gebeurt vaak handmatig, is foutgevoelig en maar bruikbaar voor korte termijn. PIM is te verreiken met EPA oppervlaktes en installaties. Een EPA-adviseur bespaart daardoor op locatie de helft in tijd en huurders zijn minder gestoord.

Razendsnel een EPA-label

klsjdajsdhaksjdhasj

Oppervlaktes en installaties zijn automatisch in te lezen in energiesoftware EPAview en Vabi. Dit bespaart in tijd en foutgevoeligheid.

Compleet

klsjdajsdhaksjdhasj

Naast oppervlaktes zijn ook installaties in te lezen. Deze data is op locatie door de EPA-adviseur opneembaar met behulp van onze tabletmodule.

Combineer en bespaar

klsjdajsdhaksjdhasj

Voor de volledigheid van een EPA-label is gevelinformatie als glassoort, gevelisolatie en dakisolatie essentieel. Met ons Gevel Informatie Model bieden wij hier een oplossing voor.

klsjdajsdhaksjdhasj

Woonwaardering (WWS)

PIM is tevens te voorzien van woonwaardering gegevens. Door woonwaardering symbolen toe te voegen aan plattegronden genereert onze software automatisch totaallijsten aan punten. De WWS-plattegrond is ook bruikbaar als visueel controledocument voor de verhuurmakelaar.

Volledig

klsjdajsdhaksjdhasj

Voor het bepalen van de woonwaardering maken wij gebruik van het Beleidsboek Waarderingsstelsel Onzelfstandige / Zelfstandige Woonruimte, gepubliceerd door de Nederlandse overheid. Zo genereert PIM automatisch de volledige huurpunten volgens de meeste recente wetgeving.

Visueel controle document

klsjdajsdhaksjdhasj

Geen standaard lijst met huurpunten, maar een betrouwbaar visueel controledocument voor uw verhuur / mutatiemakelaar.

Online

klsjdajsdhaksjdhasj

Data is altijd online bereikbaar in CoencadCloud. Het delen van selectieve data met derden met CoencadCloud is via een beveiligde omgeving mogelijk.

klsjdajsdhaksjdhasj

Beheer PIM

Door onze pragmatische manier van aanpak zijn de informatiemodellen gericht op toekomstig gebruik. Data is immers alleen waardevol wanneer deze in de toekomst ook bruikbaar is. Met behulp van slimme software en registratie is het mogelijk om snel en gemakkelijk wijzigingen door te voeren in het altijd veranderlijke woningbestand. U heeft de keuze om het beheer zelf uit te voeren, door ons, of iedere andere wenselijke partij omdat wij werken met open data.

 

Bekijk in 1 minuut hoe gemakkelijk een verkochte woning verwijderd wordt uit het complex. Automatisch worden dan de hoeveelheden toebehorend aan de specifieke woning verwijderd. Het model van de woning blijft aanwezig in de database, mocht deze in de toekomst weer worden teruggekocht.

Wilt u meer weten?

Of bel naar 0161-230618