klsjdajsdhaksjdhasj

Woningcorporatie Tiwos

Bas van Daelen
Teamleider Vastgoedbeheer

Tiwos 7.500 VHE

“WAAR HET VROEGER SCHATTEN WAS, IS HET NU METEN.”

In 2012 ging Tiwos met ons in zee. Tiwos geloofde in de vernieuwende en slimme aanpak wat heeft geleid tot 7000 gedigitaliseerde woningen. Voor de samenwerking waren de hoeveelheden en elementen van woningen niet duidelijk in beeld en dat zorgde voor grote verschillen in offertes bij aanbestedingen. Bas van Daelen, teamleider vastgoedbeheer bij Tiwos, ziet dat dit een steeds terugkerend probleem is. “Ik zie binnen onze branche dat veel corporaties hun eigen werkwijze hanteren. Vaak worden de opnames en het uitwerken gedaan door verschillende partijen. Het gevolg is dat je vier verschillende offertes binnenkrijgt van vier verschillende aannemers. Coencad lost dit probleem op door te zorgen voor duidelijke en heldere woningbestanden.” Hierdoor wordt het prijsverschil in de verschillende offertes teruggedrongen van zestig naar tien procent.

eenduidige offertes-01
Oude situatie
– Opgevraagde offertes liggen gemiddeld 60% uit elkaar
– MJOB onnauwkeurig

eenduidige offertes-02-02
Nieuwe huidige situatie
– Offertes liggen gemiddeld 10% uit elkaar
– MJOB nauwkeuriger

MEERJAREN ONDERHOUDSBEGROTING

De metingen worden niet alleen gebruikt om de prijs te bepalen bij onderhoudsbedrijven, ook de meerjaren onderhoudsbegroting van Tiwos heeft profijt van onze manier van werken. “De hoeveelheden die bepaald zijn bij het opmeten en tekenen van de woningen gebruiken we ook voor het opstellen van de meerjaren onderhoudsbegroting, deze wordt hierdoor veel nauwkeuriger. Wij kunnen nu snel en exact begroten.” De samenwerking met Tiwos zorgt ervoor dat ze zich kunnen focussen op de doelen die ze willen bereiken.

HUURDER MINDER LASTIG GEVALLEN

Naast het scheppen van duidelijkheid voor woningcorporaties en onderhoudsbedrijven, creëren wij ook duidelijkheid voor de huurders. In plaats van vier verschillende onderhoudsbedrijven die aankloppen bij bewoners, is het nu één bedrijf dat al het meet- en tekenwerk doet. Wij versturen een bewonersbrief om vervolgens langs te komen voor opmeetwerkzaamheden. Daarna werken onze tekenaars alle metingen uit in WoningBeheer. “Door deze aanpak hebben we alle hoeveelheden duidelijk in beeld en kunnen de partijen waar we mee in zee gaan een prijs bepalen door de ons opgegeven hoeveelheden. Zo hebben we een exact beeld van wat, waar en tegen welke kosten alles is uitgevoerd. Waar het vroeger schatten was, is het nu weten”, aldus Van Daelen.

Tiwos heeft deze resultaten behaald met ons Gevel Informatie Model.